Toekomstgerichte vaardigheden
Wij begeleiden leerlingen in hun ontwikkeling tot zelfstandige, sociaalvaardige en betrokken mensen, die van waarde zijn in de maatschappij van de toekomst. De vaardigheden die kinderen daarbij nodig hebben worden wel de 21-eeuwse vaardigheden genoemd.
Wij dagen leerlingen én medewerkers uit samen te werken en ondernemend te zijn.
Actief en kritisch zijn, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en creativiteit zijn hierin belangrijke waarden, die passen bij de 21-eeuwse vaardigheden. Onderdelen hiervan zijn: kennis en vaardigheden die nodig zijn om computers en netwerken te begrijpen en te bedienen. Vaardigheden die helpen bij het zoeken, vinden, beoordelen en verwerken van online informatie. Leren om problemen op een zodanige manier te formuleren dat het mogelijk wordt om een computer of ander digitaal gereedschap te gebruiken om het probleem op te lossen. En de leerlingen mediawijsheid bijbrengen, opdat zij bewust, kritisch en actief bezig zijn met alle beschikbare media.
Deze vaardigheden hebben wij nodig om goed te functioneren in de maatschappij van de toekomst, zowel in een leer- als in een werkomgeving. Het gaat daarbij om de samenhang tussen die vier vaardigheden. Wij willen dat alle scholen verder groeien naar een hoger niveau van digitale geletterdheid en een verbetering van de digitale didactiek van leerkrachten zodat digitale geletterdheid geïntegreerd wordt in het curriculum.
Klaar voor de volgende stap!
