Welkom bij VCPO Noord-Groningen. Wij bieden Christelijk onderwijs aan ruim 1600 kinderen op 15 scholen in de gemeenten De Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum en Ten Boer. Onze scholen staan open in de samenleving, en open voor ieder kind. 

De VCPO Noord- Groningen heeft woensdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van haar personeel het startschot gegeven voor de eigen academie. De academie verzorgt scholing aan het eigen personeel. Tijdens de feestelijke gebeurtenis werden de personeelsleden door hun bestuurder Simon van der Wal aangenaam verrast.

De kersverse academie “VCPO aan Zee” van het schoolbestuur wil haar personeelsleden scholen, inspireren, verbinden en motiveren op een prachtige locatie en in een ontspannen sfeer. De gekozen locatie “Garnwerd aan Zee” leent zich bij uitstek voor dit initiatief. De gekozen onderwerpen willen een positieve bijdrage aan het werkplezier, maar voor passie voor het vak en uiteindelijk voor een duurzame kwaliteit van het onderwijs in onze regio. De scholing is vrij toegankelijk voor het personeel en gratis. Marije Smit, coördinator van de academie, presenteerde op deze avond de opzet en de mogelijkheden van de academie. De gekozen onderwerpen sluiten nauw aan bij de behoefte van het werkveld en de actualiteit. Zo is er ruim baan voor de verdere invoering van ICT op de scholen en zijn er onderwerpen die te maken hebben de organisatie van meer groepen in één lokaal, hoe om te gaan met pesten en omgaan met werkdruk.
De directeur bestuurder Simon van der Wal toonde zich zeer verheugd met het opstarten van de academie. Niet voor niets draagt het beleid van het schoolbestuur voor de komende jaren de titel “Samen op weg naar duurzame kwaliteit”. De bestuurder verraste zijn onderwijs- en onderwijsondersteunend personeel door het aanbieden van een  Ipad aan deze werknemers. 

Terug naar het nieuwsoverzicht